Top 10 bijzondere risico’s

10. Leegstaande monumentale watertoren

Een brandverzekering voor een watertoren klinkt overbodig. Echter in dit geval gaat het om een leegstaande monumentale watertoren waarvan het bestemmingsplan nog niet is aangepast. Tot dat gebeurd is, mag er geen particuliere bewoning zijn. Een brandverzekering is in dit geval grote noodzaak. Omdat de watertoren ook nog eens leegstaand is, is dit een bijzonder lastig te verzekeren risico.


watertoren

9. Stoomtreintje


Zo nu en dan wordt de Vereende benaderd voor het hobbymatig gebruik van een stoomtreintje. Er zijn in Nederland behoorlijk wat verzamelaars van antieke stoomtreintjes, de grote wens van zo’n verzamelaar is natuurlijk om rond te rijden in het treintje. Verzekeringstechnisch valt een stoomtrein buiten alle gebaande paden en komt al snel bij de Vereende terecht.


treintje


8. Minicircus


Het kleinschalige circus dat de afgelopen jaren rondreist heeft uiteraard een AVB nodig. Door de spannende en soms gevaarlijke acts die dit mini circus opvoert zijn verzekeraars snel geneigd een afwijzing te sturen. Toch is een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk om deze onderneming draaiende te houden.

7. Tattooshop


Het beroep tatoeëerder is uitermate lastig te verzekeren. Een tatoeëerder kan een permanente fout maken waar een gedupeerde levenslang de consequenties van zal dragen. Het zakelijk verzekeren van een tattooshop blijft lastig, terwijl het aantal tattooshops de afgelopen jaren sterk gegroeid is. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verleent onder strikte voorwaarden een vergunning voor een tatoeëerder, zonder deze vergunning is een verzekering zelfs bij de Vereende geen optie.


tattoo


6. AVP ex-verslaafden

en ex-gedetineerden
Er zijn diverse stichtingen die zich inzetten om ex-verslaafden en ex-gedetineerden weer op eigen benen te krijgen. Vanuit de maatschappelijke rol kijkt de Vereende naar de mogelijkheden om ook voor deze klanten iets betekenen. In samenspraak met een aantal stichtingen biedt de Vereende een particuliere aansprakelijkheidsverzekering aan zodat ook deze doelgroep zich tegen onvoorziene omstandigheden kan indekken. Juist een doelgroep die een sterke behoefte heeft aan een verzekering.

5. Grasmaaierrace


Het bestaat echt, een grasmaaierrace. Sterker nog, er is inmiddels een competitie voor opgericht. Volwassen die op een grasmaaier rondjes of op een parcours tegen elkaar racen. De grasmaaiers die meedoen met dit soort wedstijden kunnen tot 80 km/uur rijden, een serieus risico dus. In de regel is schade veroorzaakt door motorvoertuigen uitgesloten van dekking op de meeste aansprakelijkheidpolissen, hierdoor ontstaat dus een gat. De Vereende heeft om deze ruimte op te vullen een evenementenverzekering ontwikkeld, juist voor schade door motorvoertuigen. In het geval van de grasmaaierrace, een goede match dus.

4. Tank


Om de acceptatie afdeling bij de Vereende vreemd te laten opkijken is een kunst. Toch is het deze verzamelaar gelukt wanneer een tank ter verzekering werd aangeboden. Gelukkig wordt de tank niet gebruikt voor woon-werk verkeer, maar om op een optocht te verschijnen. Een zeker niet alledaagse aanvraag.

3. Relaxbranche


Het woord relaxbranche is inmiddels een begrip bij de Vereende. De meest uiteenlopende aanvragen komen onder deze noemer binnen. Een parenclub of een coffeeshop zijn typische voorbeelden uit de relaxbranche. Vaak kan de Vereende voor dit type aanvragen een passende oplossing bieden. Op de afdeling acceptatie weten ze wel raad met aanvragen uit een bijzondere sector. Het lastige is wanneer een acceptant de website van een sexclub bestudeerd en de manager net langs loopt.

2. Autovoetbal


Twee teams op een groot veld die met auto’s proberen te voetballen. De bal moet in het doel van de tegenstander, ongeacht hoe. Op alle fronten een bijzonder risicovolle verzekering. Meestal zijn de auto’s oude barrels die volledig zijn omgebouwd om de bestuurder zo veilig mogelijk te laten autovoetballen. Door middel van een kooiconstructie zit de bestuurder relatief veilig. Het grote risico is het juichende publiek dat om het veld staat.

autovoetbal

1. Vliegende auto


Het klinkt als verre toekomstmuziek, maar de tijd is inmiddels aangebroken dat vliegende auto’s geïntroduceerd worden. Maar hoe is een vliegende auto te verzekeren? Is het een auto of is het een vliegtuig? En geldt er een verplichte WA dekking voor een vliegende auto? Als verzekeraar van bijzondere risico’s krijgen wij zeer regelmatig te maken met ondernemende pioniers die ons dit soort vragen stellen. Uiteraard is de Vereende altijd bereid mee te denken over deze nieuwe risico’s, ook een vliegende auto.Mocht u ook een bijzonder, gek of afwijkend risico tegenkomen, dan horen wij graag van u. U kunt contact opnemen met onze afdeling acceptatie.