Kenniscentrum

Beredding

21-12-2017

Door middel van vergoeding van de bereddingskosten wordt de verzekeringnemer/verzekerde gestimuleerd om in te grijpen en maatregelen te nemen. 

Lees meer

Preventie en verzekeren bij gemotoriseerde evenementen

19-10-2017

Iedereen heeft op de televisie wel eens het programma gezien over tractor pulling. Een evenement waarbij tractoren in allerlei klassen (van standaard tot erg opgevoerd) op een parcours van zand en aarde zo ver mogelijk proberen te komen met een aanhanger achter de tractor die zichzelf steeds dieper in het te rijden parcours boort.

Lees meer

Feit of fabel: Waarborgfonds alleen voor claims in Nederland

05-10-2017

Wanneer iemand een claim bij het Waarborgfonds kan indienen, vinden we terug in de Nederlandse wet (W.a.m: Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Dat wil echter nog niet zeggen dat men voor bepaalde schaden buiten Nederland (soms) niet bij het Waarborgfonds terecht zou kunnen.

Lees meer

Subrogatie

05-10-2017

Het overgaan van een vordering op een derde; Subrogatie. Het is een woord dat we in de verzekeringspraktijk nog wel eens voorbij zien komen. Maar hoe werkt het nu ook alweer en wat zijn de regels die er gelden?

Lees meer

Zorgplicht van de financieel planner

05-10-2017

Florie Keuning, senior specialist Schade bij de Vereende zet op verzoek van de Beursbengel zaken rondom het hete hangijzer “ zorgplicht” voor u op een rij. Vanzelfsprekend komt haar dagelijkse BAVAM-ervaring binnen de Vereende bij het geven van de nodige voorbeelden goed van pas.

Lees meer

Woning of niet...

05-10-2017

U zult geregeld als makelaar gevraagd worden hoeveel overdrachtsbelasting de koper verschuldigd is (2% of 6%). Om die vraag te kunnen beantwoorden, dient u eerst vast te stellen of sprake is van een ‘woning’, waarvoor het lagere tarief geldt.

Lees meer

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×