Verzekeringsoplossing voor vluchtelingen uit Oekraïne


10 maart '22 - Als inwoner in Oekraïne kunt u een autoverzekering hebben die alleen geldig is in Oekraïne. Of u heeft wel dekking over de grens met een groene kaart, maar uw groene kaart is verlopen of loopt binnenkort af.  Lees hier alles over in ons artikel: Oekraïne en het groene kaart systeem.

Dit zou betekenen dat als u naar Nederland komt, uw auto niet verzekerd is. De Vereende heeft hier een verzekeringsoplossing voor in de vorm van een Korte Termijn Verzekering.

Deze ziet er als volgt uit:

  • We bieden een WA dekking voor maximaal 3 maanden. Mocht de tragedie in Oekraïne langer duren, dan kunnen we die nogmaals met 3 maanden verlengen.
  • Bij deze WA dekking verstrekken we een reguliere groene kaart (Internationaal Verzekeringsbewijs). Hierdoor is ook dekking over de grens.
  • Als Vereende geven we kosteloos een Ongevallen Inzittenden Verzekering voor dezelfde periode. Deze kent een dekking van €10.000 bij overlijden en €30.000 bij blijvende invaliditeit.

Een aanvraag voor deze verzekering kunt u uitsluitend doen via een assurantieadviseur. Op onze homepage kunt assurantieadviseurs bij u in de buurt vinden.

 

Voor de assurantieadviseur

U kunt de aanvraag via het portaal OnzeVereende indienen. U kiest dan het product ‘Korte termijnverzekering’ en in de aanvraag vult u – belangrijk vanwege de juiste verwerking – ‘overig’ in als reden van aanvraag.

Naast de reguliere informatie over de verzekeringnemer en het voertuig, hebben wij het kentekenbewijs nodig om de verzekering te regelen.