Verzekerd van een veilig carnaval: de cruciale rol van de tussenpersoon


8 februari '23 - De carnavalsverzekering van Bavaria luidde vorig jaar last minute alsnog carnaval 2022 in. In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar staat het evenement dit jaar totaal níét ter discussie. Volgens Bert Sonneveld van de Vereende een extra reden om als tussenpersoon nog eens een rondje langs de verschillende carnavalsverenigingen te maken, om te checken of iedereen wel goed verzekerd aan de optocht deelneemt. En om de voorwaarden van de WA-verzekering voor praalwagens nog eens goed door te nemen.

‘Verzeker carnaval, want ge wit ooit nooit niet’, was de boodschap van bierbrouwer Bavaria medio februari 2022, toen het er uiteindelijk naar uitzag dat carnaval tóch door zou gaan. ‘Inslaande meteorieten, alien-invasie, vliegende schotels, zombies of een vulkaanuitbranding’ ten spijt. Misschien niet allemaal even reële risico’s, maar carnaval-minnend Nederland wilde zich ervan verzekeren dat het feest hoe dan ook door zou gaan.

Goed verzekerd de optocht in

Natuurlijk was die carnavalsverzekering een fictief product, een vermakelijk marketingmiddel. Maar er zijn wel degelijk risico’s die een veilige en aangename carnaval in de weg kunnen staan. Met name de carnavalsoptocht, binnen menig dorp en stad hét hoogtepunt tijdens het carnavalsweekend, vormt een bijzonder risicovol evenement. Wat optochten over het algemeen – en praalwagens specifiek - moeilijk te verzekeren maakt.

Het hele artikel kunt u lezen op AMweb.

lees meer