Lease Express stimuleert veilig rijden

20 februari 2019 - Het is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Maaltijdbezorgers rijden relatief veel schade, bijna 6 keer meer dan een reguliere brommer. De schade is gemiddeld ook 75% hoger. En bestuurders van brom- en snorfietsers hebben 30 x meer kans op een dodelijk ongeval dan een automobilist. De cijfers spreken voor zich en zorgen bovendien voor hogere verzekeringspremies op de bezorgbrommers.

5 verkeersregels

Om de verkeersveiligheid te verhogen en de schadelast te verminderen hebben Veilig Verkeer Nederland en de Vereende een campagne opgezet waarbij Lease Express de primeur heeft. Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongelukken worden veroorzaakt door het gedrag van de maaltijdbezorger, zoals te snel rijden voor de situatie, geen voorrang geven of afgeleid zijn door bijvoorbeeld gebruik van de telefoon. Daarom hebben we 5 regels opgesteld die – als ze consequent gevolgd worden – bijdragen aan veiliger rijden door maaltijdbezorgers. Om de boodschap opvallender en prikkelender te maken voor de bezorgers, hebben we deze laten vertalen in straattaal door een rapgroep uit Amsterdam. We hebben deze 5 regels verwerkt in een informatiepakket. Deze wordt als eerste door Lease Express onder haar klanten verspreid.  

Informatiepakket

Dat pakket bestaat uit:

  • Stickers met de 5 verkeersregels. Deze worden door Lease Express op de box van de bezorgbrommer geplakt wanneer zij de scooter ter onderhoud hebben.
  • Posters met de 5 verkeersregels. Deze worden door het bezorgrestaurant opgehangen op een plaats waar de bezorgers vaak komen.
  • Een contract waarmee de bezorger aangeeft zich te houden aan de vijf verkeersregels. 

Lease Express

Lease Express is een grote speler op het gebied van leasing van bezorgscooters. Lease Express levert vanuit Delft brommers voor de horeca en postbezorging in heel Nederland. Jeroen Kempke, bedrijfsleider bij Lease Express, vertelt waarom zij graag aan de actie meewerken: ”Uiteraard vinden we het belangrijk dat de verkeersveiligheid van de maaltijdbezorgers wordt verbeterd. Dit zal bijdragen aan een beter imago van de maaltijdbezorgers. Daarnaast hopen wij dat hierdoor ook de schadelast zal dalen waardoor de premie op termijn kan dalen, waar we allemaal van profiteren. Daarom zijn we er trots op dat we deze campagne mogen aftrappen!”

Ook deelnemen?

Wilt u deze campagne ook naar uw klanten met bezorgrestaurants uitdragen? Neem contact op met de Vereende via marketing@vereende.nl.