De BAVAM-polis; De beste keus voor de makelaar onroerend goed

 

5 oktober '23 - Als makelaar wilt u de beste dienstverlening verlenen. Want wat is er mooier dan een tevreden klant! Toch kan het soms misgaan en kunnen er fouten worden gemaakt waarvoor u als makelaar aansprakelijk wordt gesteld. Het liefst wilt u dit natuurlijk voorkomen, maar helaas lukt dat niet altijd.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dan uitkomst bij het schenden van de zorgplicht of schade die ontstaat na het maken van een beroepsfout. 

Verplicht?

Voor makelaars is er vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geen verplichting om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Bij brancheorganisaties is dit vaak wel een vereiste voor het lidmaatschap.

Maar ook los daarvan is het hebben van een goede verzekering voor beroepsfouten zeker een ‘must’. U moet er toch niet aan denken dat het voortbestaan van uw bedrijf onder druk komt te staan door een hoge claim die volgt uit een beroepsfout.
Bovendien geeft het een goed gevoel richting klanten om te weten dat bij fouten een deskundige verzekeraar de claim verder in behandeling zal nemen.

Welke schade is er verzekerd?

Bij een beroepsfout valt te denken aan: nalatigheid, vergissingen, verzuim, maar ook onachtzaamheid. Dit allemaal ontstaan in de ‘verzekerde hoedanigheid’. Het gaat dan alleen om de vermogensschade.

Eventuele zaak- en/of personenschade valt daar niet onder. Maar, goed nieuws, vanaf 1 januari 2024 is ook de aansprakelijkheid voor dergelijke schaden (AVB) standaard op de BAVAM-polis meeverzekerd.

Hierdoor beschikt u over een uitstekende en complete dekking voor uw bedrijf.

Waarom de BAVAM-polis?

Niet alleen beschikt de BAVAM-polis over een uitgebreide dekking inclusief AVB.
Wij bieden ook:

Vergaande dienstverlening.
Dienstverlening zelfs wanneer er nog geen sprake is van een aansprakelijkstelling, kunnen wij ondersteuning bieden. In sommige gevallen kan dat er zelfs toe leiden dat een aansprakelijkstelling voorkomen kan worden.

Direct contact
Contact zonder tussenkomst van een adviseur en het betalen van provisie. Bij acceptatie kunt u rechtstreeks schakelen voor een offerte op maat. Bij schade heeft u een vaste jurist als aanspreekpunt.

No claim regeling
Wij zijn de enige beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar met een no-claim regeling. Op deze manier wordt u beloond als er op uw polis geen schade-uitkering is geweest wegens de aansprakelijkheid voor beroepsfouten. De premiekorting kan oplopen tot wel 20%.

Daarnaast kunt u aanvullend kiezen voor een cyberdekking om de financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data te voorkomen of te beperken. Deze verzekering mogen wij als enige beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar namens de gerenommeerde cyber-verzekeraar Hiscox aanbieden.

Scherpe premie

Wij horen u denken: ‘Dat klinkt goed maar daar hangt dan zeker wel een fors prijskaartje aan?’ Dat is niet het geval. De Vereende past per 1 januari 2024 de premies aan van de BAVAM-polissen. Hierdoor zetten wij met name voor makelaars een zeer concurrerende premie in de markt.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig tegen welke premie wij u deze uitgebreide dekking kunnen aanbieden? Neemt u dan gerust contact op met ons. Wij kunnen u dan een passende offerte aanbieden.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 070-3408100 of per mail op verzekeren.bavampolis@vereende.nl

Al klant bij ons?

Heeft u al een BAVAM-polis bij de Vereende en bent u benieuwd wat de premiewijzigingen voor u zullen betekenen? Uw nieuwe premie met bijbehorend verzekerde bedrag en eigen risico ontvangt u op uw polisblad voor 2024. Dit zal u halverwege december 2023 ontvangen.