BAVAM komt met aanvullende cyberverzekering


15 december 2020 -“Een cyberaanval? Waarom zou mij dat overkomen? Wat valt er bij mij nou te halen?” Dat is vaak nog de reactie van kleine en middelgrote bedrijven. Ook u bent als financieel dienstverlener of makelaar/taxateur afhankelijk van uw computersystemen. Alleen al vanwege de directe winst die het voor hackers kan opleveren, bent u interessant. Denk aan het betalen van losgeld om gegijzelde bestanden terug te krijgen.

In 2019 is maar liefst 11 procent van de Nederlandse bedrijven getroffen door een cyberaanval. En het is de verwachting dat dit percentage snel verder stijgt. Uiteraard is het belangrijk dat u uw digitale beveiliging op orde heeft. Maar dat is geen garantie dat u niet getroffen wordt door een cyberaanval. En waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Dus ook door een menselijke fout kunt u gehackt worden. En wat dan? U moet met losgeld uw systeem laten ontgrendelen of uw data terugkopen. Of al uw klantdata liggen op straat en uw bedrijf heeft flinke reputatieschade. Dan geeft het een zeker gevoel wanneer u een cyberverzekering heeft afgesloten.   

Cyberverzekering

Uit klantonderzoek blijkt dat er onder onze BAVAM klanten veel behoefte is aan een cyberdekking. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Hiscox: de eerste aanbieder van een cyberverzekering in Nederland. Zij hebben hun sporen op dit gebied dus ruimschoots verdiend.

De Vereende mag de cyberverzekering namens Hiscox exclusief aanbieden aan financieel dienstverleners of makelaars/taxateurs in onroerende zaken met een jaaromzet van maximaal € 1.000.000. Deze aanvullende verzekering kan niet worden gesloten als u als adviseur in verzekeringen een agentschap bij Hiscox heeft.

Bij deze cyberverzekering  krijgt u assistentie van ervaren security- en privacyprofessionals, met wereldwijd bereik en uitgebreide expertise. Er wordt gewerkt volgens een gedegen incident response-plan. Zo wordt u bijvoorbeeld geholpen om uw databases en website(s) te herstellen, belanghebbenden te informeren en natuurlijk de schade te beperken.

U krijgt een volledig pakket tegen uitstekende voorwaarden en een scherpe premie.

Wij kunnen deze cyberdekking per 1 januari 2021 aanbieden aan onze BAVAM klanten. Zij ontvangen begin januari aanvullende informatie hierover.

“De introductie van cyberdekking voor onze BAVAM-verzekerden past heel goed binnen onze strategie 2020-2022. Klanten worden er door “ontzorgd”  én door de samenwerking met Hiscox halen we expertise binnen én voegen wij een waardevol element  toe aan ons BAVAM product. Top!”. Bert Sonneveld, Manager Acceptatie en Marketing, de Vereende
“Wij zoeken graag partnerships en zeker op het gebied van Cyber verzekeringen. Onze cyber verzekering combineren met een BAVAM-polis van de Vereende geeft verzekerde extra bescherming en dienstverlening. Wij weten dat 100% veiligheid niet bestaat. Anticipeer daarom op risico’s die u loopt en die uw bedrijfsactiviteiten in gevaar kunnen brengen. Bescherm uw bedrijf tegen het onverwachte. Een cyberverzekering helpt  daar zeker bij”.
Yasin Chalabi, Manager Professional Insurance & Cyber and Data Risks  bij Hiscox.

Wat houdt de dekking in?

Hieronder vindt u een korte opsomming wat allemaal onder de dekking valt. Een meer uitgebreide beschrijving zal vanaf januari te vinden zijn op de productpagina.

  • Dekking voor de financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data;
  • Dekking voor de gevolgen van diefstal van privacygevoelige gegevens zijn verzekerd, zowel voor aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit de inbreuk;
  • Dekking voor schade veroorzaakt door hackers;
  • Dekking voor het uitvallen van uw systemen door hacking of een andere cyberaanval. De financiële gevolgschade voor een duur van maximaal 12 maanden wordt vergoed;
  • Preventieadvies op juridisch en IT gebied.

 

Schade

Heeft u een claim of een incident dan kunt u dat melden bij incident-response team van Hiscox. Hiscox hanteert hierbij dezelfde filosofie die u van de BAVAM-polis gewend bent en biedt de hoogste standaard in schadeafhandeling.
U krijgt gegarandeerd een snelle en deskundige afhandeling, waarbij de behandelaars uiteraard rekening houden met uw reputatie.