BAVAM-klant aan het woord: “Ik heb direct de aanvullende cyberpolis afgesloten.”


17 november '21 - Jacqueline van Altena (49) startte na bijna dertig jaar in loondienst haar eigen bedrijf: Van Altena Advies in Hilversum. Ze geeft pensioenadvies en helpt klanten bij hun vermogensplanning. Na een inventarisatie bleek de BAVAM-polis voor haar kantoor het meest geschikt. “Ik wilde het aansprakelijkheidsrisico direct goed afdekken, ik heb immers mijn verantwoordelijkheid als ondernemer. En nu maar hopen dat ik ze nooit nodig zal hebben.”

“Ik heb voor veel brancheonderdelen gewerkt: schade, hypotheken, pensioenen en vermogensplanning. De laatste twee vind ik het leukst, daarin heb ik me gespecialiseerd. Ik geef pensioenadvies aan werkgevers en -voorlichting aan werknemers. Pensioenregelingen in het arbeidsvoorwaardenpakket zijn vaak een ondergeschoven kindje. Maar ik merk dat de kracht van de herhaling werkt. Bij veel klanten kom ik jaarlijks over de vloer, dan zie ik dat het onderwerp gaat leven.  

Events opvangen

“Daarnaast help ik klanten bij hun vermogensplanning. Samen met de klant kijk ik naar een aantal pijlers: wat is het inkomen nu, hoe hoog wordt dit later, hoe is het uitgavenpatroon nu, hoeveel verwacht men voor de toekomst nodig te hebben, en hoeveel vermogen is er? En op wat voor manier kan dat het beste ingezet worden zodat de klant al zijn doelstellingen en wensen voor het leven kan behalen en ook een paar events kan opvangen? Zoals een sabbatical, eerder stoppen met werken, kinderen helpen bij de aankoop van een woning.

“Ik wilde het aansprakelijkheidsrisico direct goed afdekken, ik heb immers mijn verantwoordelijkheid als ondernemer.”

“Je hoeft voor zo’n plan niet per se veel vermogen te hebben. Mijn klanten zijn (startende) ondernemers tot particulieren met veel vermogen, en alles wat daartussenin zit. Het gros van mijn klanten is wel ondernemer. Zij worden ook begeleid door hun accountant, maar die kijkt vaak achteruit: wat heb je vorig jaar gedaan? Mijn klanten willen juist weten hoe ze hun financiële toekomst kunnen inrichten. Daar ben ik voor. En daar komt heel veel samenwerking bij kijken. Als ik signaleer dat er iets gedaan moet worden op het gebied van een testament, nalatenschap, schenkingen, bedrijfsoverdracht enzovoort, dan zet ik specialisten in: een notaris, accountant, fiscalist, jurist, administratiekantoor, of advocaat. Zo kan ik mensen echt helpen.

 

‘Ook ik kan fouten maken’

“Toen ik mijn bedrijf startte, in maart dit jaar, wilde ik direct een goede aansprakelijkheidsverzekering. Ik heb immers mijn verantwoordelijkheid als ondernemer, ik wil mijn zaken goed voor elkaar hebben. Ik zet me voor meer dan honderd procent in voor mijn klanten, maar ook ik kan fouten maken. Daarom heb ik de collega’s van mijn oud-werkgever, Hoetmer Adviesgroep, gevraagd om begeleiding bij mijn keuze. Na een inventarisatie concludeerden zij dat de BAVAM voor mij het meest geschikt is: op het gebied van voorwaarden, de hoogte van het verzekerde bedrag en de prijs-kwaliteitverhouding.

“De collega’s van Hoetmer hebben de aanvraag voor mij ingediend. Na accordering van de offerte krijg je dan een voorlopige dekking en daarmee kun je de aanvraag voor je Wft-vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten indienen. Dat heeft wat voeten in de aarde, je wordt gescreend door de AFM en dat duurt even. Toen de vergunning rond was, kreeg ik mijn definitieve polis.

“Ik heb ook direct de cyberpolis van de BAVAM erbij afgesloten. Juist omdat ik veel online werk. Ik moet zeggen dat het contact met de BAVAM heel soepel verloopt, de lijnen zijn kort. Nu hoop ik maar dat ik ze alleen hoef te betalen en nooit nodig zal hebben.”

Jacqueline van Altena

https://www.vanaltenaadvies.nl

Foto Jacqueline van AltenaLogo Jacqueline van Altena Advies achtergronden3