Adfiz-nominatie verzekerbaarheid voor de Vereende


14 december 2022 - De Vereende is genomineerd voor het Adfiz Prestatie Onderzoek in de categorie Verzekerbaarheid; met de RijBeterBox. ASR en Nationale-Nederlanden zijn de andere genomineerden die geselecteerd zijn door een vakjury die voor dit thema onder leiding staat van voorzitter Jurjen Burghgraef.

Waarom is de RijBeterBox geïntroduceerd?

De drukte op de weg neemt weer toe. Inmiddels is het weer bijna net zo druk op de weg als voordat de coronamaatregelen werden genomen. Ook taxichauffeurs rijden weer meer. Helaas betekent dit dat er ook weer vaker schade gereden wordt, ook in het taxivervoer. Eerdere ongevalscijfers leidden er al toe dat reguliere verzekeraars vanaf 2017 terughoudender werden in het verzekeren van taxi’s. De Vereende kreeg daardoor steeds meer taxichauffeurs als klant. Om het aantal schades te verminderen en taxibedrijven weer aantrekkelijk te maken voor reguliere verzekeraars, introduceerde de Vereende begin februari 2022 de RijBeterBox. 

Wat is de RijBeterBox

Een box die eenvoudig kan worden ingeplugd in de taxi en die aan de hand van 7 parameters het rijgedrag van de taxichauffeur meet en daar een score aan toekent. De parameters zijn toerental, bochten (links en rechts), remmen, accelereren, snelheid en stationair draaien. Per maand ontvangt de chauffeur rijtips hoe hij zijn gedrag kan verbeteren en een rijscore voor zijn rijgedrag. Met deze feedback op het rijgedrag kan de taxi-rijder zich veiliger in het verkeer gaan bewegen. Met minder ongelukken, minder menselijk leed en minder schade tot gevolg.

Trots

Bert Sonneveld: ”Dit initiatief past goed in de missie van de Vereende om onverzekerbaarheid tegen te gaan. Niet alleen door – nu – een oplossing te bieden, maar ook door taxichauffeurs – straks, als het mogelijk is – weer terug te laten keren naar de reguliere markt. Alle assurantieadviseurs met taxiklanten in de boeken roep ik nogmaals op om hun klanten over dit mooie initiatief te informeren. Ik ben heel blij met deze nominatie, dank alle collega’s voor al het werk en feliciteer ASR en NN met hun nominatie.“

De uiteindelijke winnaars per categorie worden op 12 januari bekend gemaakt tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst.

Meer informatie over de nominaties kunt u hier vinden.