Jaarverslag Vereende 2022

Snel naar :
Tijdlijn 2022 Compleet jaarverslag Contact

De Vereende gebruikt groei om zich verder te professionaliseren

Zoals u in het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de Vereende kunt lezen, was 2022 een enerverend jaar. Ondanks de naweeën van corona en de invloed van oorlog in Oekraïne zijn de resultaten goed. De Vereende heeft verder gebouwd aan een stabieler fundament en de organisatie verder geprofessionaliseerd. 

In 2022 is het premievolume van de verzekeringsportefeuille van de Vereende opnieuw toegenomen; met 8 % van € 55,892 miljoen naar € 60,351 miljoen bruto verdiende premie. De solvabiliteit steeg in 2022 van 160% naar 182%. Harmen Ettema, CFRO bij de Vereende is goed te spreken over de financiële positie: “Met 182% solvabiliteit voldoen we ruim aan onze interne norm van 150%. Na de interventies van de afgelopen jaren – met name de verhoogde mate van herverzekering – geeft ons dit meer ruimte om te sturen op solvabiliteit in relatie tot een maatschappelijk verantwoord rendement.”

Verder professionaliseren
De goede resultaten bieden de Vereende een stabiel fundament waarmee zij verder kan groeien als organisatie. Groeien in premievolume is voor de Vereende geen doelstelling op zichzelf. De Vereende wil er namelijk zijn voor risico’s die in de rest van de branche niet ondergebracht kunnen worden. Als andere verzekeraars voldoende dekkingscapaciteit kunnen leveren, dan trekt de Vereende zich weer terug uit deze risico’s. Toch is ook het premievolume wel van belang om een verantwoord kostenniveau in verhouding tot de inkomsten te realiseren. Deze maatschappelijke rol van de Vereende vraagt om een hoge mate

van flexibiliteit in het kostenniveau, maar aan de Vereende worden in toenemende mate ook eisen gesteld die de nodige kosten en investeringen met zich mee brengen. Mede door de snelle premiegroei van de afgelopen jaren is de Vereende in staat geweest om de organisatie naar een hoger professionaliseringsniveau te tillen zonder stijgende kostenratio. 

Focus op de klant
De Vereende is er trots op dat zij in 2022 in staat is geweest om de blik verder naar buiten te richten. Hoewel de Vereende in een speelveld met beperkte concurrentie opereert, staat ook bij de Vereende de waardering door de klant meer dan ooit centraal. Zeker omdat klanten mogelijk negatieve ervaringen hebben vanwege royement of non-acceptatie voordat zij zich tot de Vereende wenden. De klanttevredenheid nam ten opzichte van 2020 met 0,3 toe. Daarnaast is Service Excellence breed in de organisatie uitgerold. Dat is een verbeterprogramma dat zich richt op het verbeteren van processen ten behoeve van de klanten, medewerkers en efficiëntie. Dit heeft bijvoorbeeld al tot verbeteringen geleid in de doorlooptijd van het acceptatieproces en verbeteringen in het schadebehandelingsproces.

Verhuizing
Ten slotte is dit jaar de huurovereenkomst van de nieuwe huisvesting ondertekend. Ingrid Visscher, directievoorzitter bij de Vereende vertelt: “Na de zomer van 2023 zullen wij als huurder onze intrek nemen in het pand van het Verbond van Verzekeraars. Een prachtige nieuwe werkplek met een mooie ‘inhoudelijke match’ met de medewerkers en de leden van het Verbond. Zo laat ik straks de Vereende na mijn vertrek in november letterlijk en figuurlijk achter met een stabiel fundament waarmee het klaar is voor een mooie toekomst.”

Tijdlijn 2022

Bekijk hier enkele hoogtepunten uit 2022

25-01-2022

De Vereende is een Great Place to Work!

Trots: De Vereende is gecertificeerd als een Great Place To Work. Een uitdagend keurmerk wat aangeeft dat de werknemers er met veel plezier werken. Lees hier waar de Vereende goed op scoort, waar minder goed en wat de Vereende daaraan gaat doen.

Lees dit artikel
31-01-2022

Eerste taxichauffeur rijdt met de RijBeterBox

De Vereende heeft de eerste RijBeterBox uitgereikt. Met deze box krijgt de chauffeur zijn rijgedrag inzichtelijk. De Vereende heeft reguliere verzekeraars opgeroepen om taxichauffeurs met een goede score een verzekeringsaanbod te doen. Doen verzekeraars dit niet, dan gaat de Vereende zelf tot 30% korting verlenen.

Lees dit artikel
22-03-2022

DAP is opgeheven en doneert resterende 60.000 dollar aan WWF

Na bijna 80 jaar opgeheven is de DAP gisteren officieel opgeheven. De pool voor luchtvaartverzekeringen heeft de afgelopen jaren de laatste schades afgewikkeld en het resterende bedrag is overgemaakt aan het World Wide Fund For Nature.

Lees dit artikel
19-04-2022

Een nieuw risico is pas onverzekerbaar als wij nee zeggen

Wij vertellen u graag hoe de Vereende de premie bepaalt voor een verzekering van een bijzonder of uniek risico. De Vereende als verzekeraar voor bijzonder risico’s heeft hier als geen ander ervaring mee.

Lees dit artikel
30-04-2022

Valt schade veroorzaakt door een onverzekerde auto uit Oekraïne onder dekking van het Waarborgfonds?

Jelle Smits van het Waarborgfonds gaat verder op de stelling in. Uit welke delen bestaat de groene kaart? Wat als de groene kaart verloopt, terwijl de Oekraïense vluchteling al in Nederland is? Wat kunt u doen als u schade heeft door een onverzekerde auto uit Oekraïne?

Lees dit artikel
28-06-2022

Verschillende regels bij schade verhalen in het buitenland

De zomervakantie komt eraan en stappen we dus massaal in de auto naar het zonnige zuiden. Maar als we een ongeval krijgen met een onverzekerde of onbekende dader zijn de regels om schade te verhalen per land vaak verschillend. Hoe zit het nu precies en waar moet u op letten?

Lees dit artikel
12-07-2022

Marianne Heezen: De Vereende, veelzijdig in schade en verzekeren

Marianne Heezen is sinds 1 januari Manager Pools. In haar eerste half jaar is haar met name de maatschappelijke rol, de gemaakte slagen op het gebied van professionalisering en de deskundigheid van de medewerkers opgevallen.

Lees dit artikel
20-09-2022

BAVAM-klant aan het woord

Op 69-jarige leeftijd begon Fred Visch weer voor zichzelf. Hij miste het contact met klanten en wilde graag weer aan de slag. In een recordtijd sloot hij voor de tweede keer een BAVAM-polis af. Hij hoopt ook nu een ‘winstgevende’ adviseur te zijn.

Lees dit artikel
19-10-2022

Top 5 opmerkelijke fraudegevallen

Wie een schadevergoeding wilt indienen, moet met bewijzen komen. Bij daadwerkelijke schades is dat meestal eenvoudig aan te leveren. Bij fraudes is men daar creatiever mee, maar niet altijd overtuigend. Bekijk hier een aantal knullige fraudes met de boodschap dat fraude niet loont.

Lees dit artikel
02-11-2022

Sneller en effici├źnter uw claim indienen bij het Waarborgfonds

Nog makkelijker en sneller uw schadeclaim indienen en vanaf het begin al meer zicht of uw claim succesvol zal zijn? Dit kan allemaal met het recent vernieuwde schadeportaal.

Lees dit artikel
14-12-2022

De vereende gaat verhuizen!

Op woensdag 14 december 2022 hebben Ingrid Visscher (de Vereende) en Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars) de huurovereenkomst ondertekend en daarmee bevestigd dat onze aankomende verhuizing een feit is! De Vereende zal vanaf september volgend jaar haar intrek nemen op de 4e, 5e en 6e etage in het pand van het Verbond in Den haag.

Lees dit artikel
Snel naar :
Tijdlijn 2022 Compleet jaarverslag Contact