Verlenging geschorste taxiverzekeringen


24 februari 2021 - Begin vorig jaar is heel Nederland geconfronteerd met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Ook de komende periode zitten wij in ieder geval nog met elkaar in lockdown, vaccinaties zijn gestart, maar hoelang het coronavirus nog onder ons zal zijn is onbekend. Veel taxi ondernemingen hebben het nog steeds moeilijk tijdens de coronacrisis. Vorig jaar zijn er heel veel taxiverzekeringen opgeschort nadat de overheid ingrijpende maatregelen had genomen om de coronacrisis te bestrijden. Een groot aantal taxiverzekeringen staan inmiddels bijna een jaar opgeschort.

Verlenging schorsing

Vanuit de markt hebben wij signalen ontvangen dat de taxi branche dit jaar weer opkomt. Er wordt verwacht dat de taxi’s over een paar maanden weer gaan rijden. In een normale situatie is het bij de Vereende niet mogelijk om een schorsing na één jaar te verlengen. Door de verwachting dat de taxi’s weer gaan rijden, hebben wij besloten om schorsingen van taxiverzekeringen nog niet te gaan royeren. Wij zullen de schorsingen van deze taxiverzekeringen met één jaar verlengen vanaf maart 2021. De verlenging geldt voor alle taxiverzekeringen die in 2020 zijn opgeschort. Bovendien blijft het nog steeds mogelijk om een taxiverzekering tussentijds te royeren, ook na de verlenging van de opschorting. U kunt  het royement via het portaal ‘OnzeVereende’ doorgeven.

Zo kunnen taxi’s, op het moment dat zij dat willen, weer snel verzekerd de weg op. Samen met u hopen we onze klanten zo goed mogelijk te bedienen; ook in deze lastige tijden.