Vereende heeft vangnetrol voor sekswerkers vervuld


24 januari '24 - Als het meest bijzondere schade- en verzekeringsbedrijf van Nederland heeft de Vereende een belangrijke rol. Namelijk om, als dat mogelijk is, onverzekerbaarheid tegen te gaan. Ook voor de branche van sekswerkers hebben wij vanuit onze missie deze rol altijd vervuld. Nu de markt dit oppakt zijn wij klaar voor het volgende maatschappelijke issue.

Op 10 januari 2024 bracht Nationale-Nederlanden naar buiten dat sekswerkers werkzaam als zzp’er, tenminste 21 jaar oud  en met een Kamer van Koophandel inschrijving  daar een aansprakelijkheidsverzekering en inventaris- en goederenverzekering kunnen afsluiten. Assurantieadviseurs met klanten in de boeken met deze verzekeringen roepen wij op om een verzekering aan te vragen bij NN.

Voor gebouwenverzekeringen  blijft de Vereende nog de partij. Maar als daar reguliere verzekeraars voor opstaan, dan juichen wij dat toe.

In het verleden deed de Vereende al gedegen onderzoek naar de markt van het verzekeren van sekswerkers. Het risico en de ambachtelijke wijze van acceptatie maakte het voor de Vereende  duidelijk dat wij hier een passende oplossing voor konden bieden binnen onze verzekeringspallet.

Carola Wijkamp-Hermsen, directievoorzitter van de Vereende: “Wij zijn blij dat de markt dit oppakt en nu ook inziet dat deze branche niet risicoverhogend is ten opzichte van andere branches. En dus goed te verzekeren is”. Dit positieve besluit draagt er hopelijk aan bij dat het stigma waar deze beroepsgroep last van heeft, wordt weggenomen en andere verzekeraars ook overgaan tot het accepteren van deze branche.

Nu de Vereende deze rol heeft vervuld, zijn wij klaar voor nieuwe maatschappelijke issues. Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie: “Heeft u vragen of wilt u sparren over het verzekeren van een bijzondere branche of een ander verzekeringsvraagstuk? Bel ons op 070-3408100 of mail naar verzekeren@vereende.nl”.