Top 3 Vaderdagcadeaus en bijbehorende gevaren


15 juni '23 - Aanstaande zondag is het weer Vaderdag. Maar wat is Vaderdag eigenlijk? Strikt genomen komen veel vaders namelijk volgens de oorspronkelijk gedachte niet in aanmerking om op deze dag verwend te worden. We hebben ook een top 3 originele cadeaus samengesteld en waarschuwen u, ja we zijn een verzekeringsmaatschappij, meteen voor de gevaren.

Wat is Vaderdag

Het idee voor Vaderdag ontstond in 1909 bij Sonora Smart Dodd, een vrouw uit Spokane in de staat Washington. Zij wilde haar vader, William Jackson Smart, eren voor het opvoeden van haar en haar vijf broers en zussen nadat haar moeder was overleden. Ze vond dat er een speciale dag moest zijn om alle vaders te eren die hun kinderen grootbrachten zonder moeder. Het duurde echter nog enkele decennia voordat Vaderdag officieel werd erkend. In 1910 werd de eerste Vaderdag gevierd in Spokane, maar het duurde tot 1972 voordat het een officiële feestdag werd in de Verenigde Staten.

In Europa werd Vaderdag voor het eerst gevierd in 1936 in Zwitserland. Sindsdien is het in veel landen een populaire dag geworden om alle vaders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor hun gezin hebben gedaan. Hoewel de exacte datum van Vaderdag verschilt van land tot land, wordt het meestal in juni gevierd. In Nederland en België valt Vaderdag bijvoorbeeld op de derde zondag van juni.

Top 3 originele cadeaus

Het leukst is natuurlijk om de vader te verrassen (nou ja verrassen J) met een lekker ontbijt en mooie tekening. Maar als de kook- en tekenkunsten te wensen overlaten, kunnen er ook leuke cadeaus worden gegeven. We hebben hier een top 3 samengesteld die de vaders zouden waarderen. 

1- BBQ Looftlighter

Met het mooie weer maken we dankbaar gebruik van de BBQ. Het kan soms lang duren voordat de kolen heet genoeg zijn om te beginnen. Maar met bijvoorbeeld de Looftlighter (een elektrische BBQ aansteker) is dat snel gebeurd. Het grootste voordeel van deze BBQ aansteker is dat u geen gebruik meer hoeft te maken van aanmaakblokjes, vloeistoffen of andere producten. Dit maakt het aansteken van uw BBQ niet alleen veiliger, maar ook milieuvriendelijker. Daarnaast is de Looftlighter zeer snel en efficiënt, waardoor u binnen enkele minuten kunt beginnen met barbecueën. Bovendien produceert de aansteker weinig rook, waardoor uw buren geen last zullen hebben van vervelende geur- of rookontwikkeling.

Maar natuurlijk is BBQ-en niet zonder gevaren. Zo kunnen er altijd vonken overspringen op brandbare materialen of bijvoorbeeld op tuinkussens. Daarnaast kunnen er letselschades gebeuren wanneer vonken op bijvoorbeeld kleding komt of mensen zich branden aan de hete BBQ of Looftlighter. Zorg daarom altijd voor een veilige BBQ (zie hier voor tips van de brandweer) en zorg natuurlijk voor een goede AVP, brand- en inboedelverzekering.


 

2 - Racen op Zandvoort of Assen

We zien al seizoenenlang Max de ene na de andere concurrent met geweldige, maar ook risicovolle inhaalmanoeuvres passeren. Dat willen vaders natuurlijk ook. Maar racen is niet toegestaan in het verkeer. Maar dat mogen vaders wel op het circuit. Bijvoorbeeld in Assen of Zandvoort. Dat kan met een gehuurde auto, maar soms ook met uw eigen auto.

Een perfect cadeau zou u denken. Nou dat is het natuurlijk ook, maar ook hier zitten gevaren aan. Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent. Uw reguliere autoverzekering dekt waarschijnlijk geen schade die tijdens het rijden op een circuit is ontstaan. Gelukkig zijn daar wel speciale verzekeringen voor.

3 - Zelf-bierbrouw-pakket

Er komen steeds meer verschillende soorten bieren op de markt. Tegenwoordig zijn er meer dan 200.00 verschillende biermerken. Ruim 55% van het geproduceerde bier is pils. Dat wordt in Nederland ook het meest gedronken. Naast pilseners zijn er veel verschillende soorten speciaalbier, zoals dubbel, tripel, IPA of stout. Speciaalbier bestaat uit alle bierstijlen, uitgezonderd pilseners, biermixen en Radlers.

Het verschil in biersoorten zit vooral in hoe het bier wordt gebrouwen. Je hebt bovengistende, ondergistende en spontaangistende bieren. De manier van brouwen en de ingrediënten bepalen de kleur en de smaak van het bier. Hierdoor heb je bittere bieren, zoete bieren, zure bieren maar ook kruidige bieren. Door de vele manieren van bierbrouwen zijn er ook ontzettend veel verschillende biersoorten.  

Het zelf brouwen van bier wordt steeds populairder en veel vaders willen dat natuurlijk zelf proberen. Een trip naar een brouwerij waar dat kan, is natuurlijk een leuk cadeau. Maar met de zelf-bierbrouw-pakketten kunnen vaders het nu ook eenvoudig thuis zelf doen. Op internet kunt u tientallen aanbieders van deze pakketten vinden. 

De gevaren van het bierbrouwen zelf vallen gelukkig mee. Maar het gevaar zit natuurlijk in wat de vaders na het nuttigen van het zelf-gebrouwen bier gaat doen. Combineer het in ieder geval niet met de vorige twee cadeautips, want dan levert het gevaarlijke situaties op.

  

Vaderdag; de geschiedenis, hoe word het gevierd en het belang van onze vaders! (hetfotoalbum.nl)

Hoeveel soorten bier zijn er? | Bierstijlen en -soorten | biernet.nl