redactie kerst puzzel

De redactie werkt elke week met veel plezier aan het maken van een mooie nieuwsbrief. Maar wie zijn de redactieleden en wat vinden zij interessant?

Elk redactielid heeft een paar vragen beantwoord. Maar welke antwoorden horen bij welk redactielid? Leuk om onder kerstboom deze puzzel op te lossen. De winnaar krijgt uiteraard een lekkere traktatie. En de redactie wenst u hierbij natuurlijk ook fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling!

Stuur uw antwoorden naar marketing@vereende.nl voor 31 december '21. Gebruik de volgende notatie om uw antwoorden te geven:

BIJVOORBEELD:

Bert - 5
Sharon - 1
enz.

Hieronder de vragen die wij als redactie hebben beantwoord:

 1. Wie zou je het liefst willen interviewen voor de nieuwsbrief en waarom/waarover?
 2. Wat is je favoriete Kerstfilm? Waarom?
 3. Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?
 4. Wat is je favoriete seizoen en waarom?
 5. Wat wilde je vroeger graag worden?

1

 1. De Geschillencommissie van het Kifid. Ik zou graag meer willen weten over hun werkwijze, maar dan echt wat inhoudelijker( voor zover dat mag uiteraard) en hun kijk op zaken. Wat als de leden van de commissie het niet eens met elkaar zijn? Hoe lossen zij dat op? Waar kunnen wij als verzekeraar en/of WBF van leren?
 2. The Holiday. Dit is zo’n heerlijke romantische kerstfilm met een hele (knappe) cast.
 3. Dat je altijd in jezelf moet geloven en je daardoor alles kunt bereiken & gezondheid is het allerbelangrijkste dat je kunt hebben.
 4. De winter, ik vind het zo’n gezellig en knus seizoen. Het vroeg donker zijn, de kou, de lichtjes, de kerst, lekker met elkaar voor de openhaard, genieten van het samenzijn. Heerlijk!
 5. Advocaat, dat wil ik nog steeds en ben ik hard voor aan het leren.

2

 1. Ik zou graag een bij ons verzekerde makelaar willen interviewen. Welke veranderingen heeft hij de afgelopen 20 jaar gezien in de makelaardij? Welke gevolgen hebben deze wijzigingen voor hem/haar gehad op professioneel gebied? Hoe ziet hij de nabije en verre toekomst voor de beroepsgroep?
 2. Een echte kerstklassieker is voor mij Scrooge, die hoort er wel een beetje bij!
 3. Vallen is oké, als je maar weer opstaat. Je kunt beter iets te vaak iets proberen omdat je er volledig achter staat en steeds weer een les leren die je meeneemt de toekomst in. Als je angstvallig gaat proberen om niet te vallen zal een groot en mooi deel onbekend terrein voor je blijven. Wat mij betreft een gemiste kans!
 4. Vanaf komend jaar is het voorjaar mijn favoriete seizoen omdat ik dan mijn eerste kindje mag verwelkomen! Maar eigenlijk heeft ieder seizoen wel iets moois; de herfstkleuren, de witte landschappen en lange zomerse avonden buiten zijn evengoed favoriet.
 5. Vroeger wilde ik al, net als mijn oom, advocaat worden. Mijn eerste spreekbeurt op de basisschool ging dan ook over advocaten! Wie weet wat de toekomst nog brengt, er is gelukkig nog zoveel later! 

3

 1. Wim Lex en Maxima over hoe zij hun verzekeringszaken geregeld hebben.
 2. Heb ik niet. Ik haat kerstfilms en ook kerstmuziek. Sky radio zet ik na half november niet aan.
 3. Eerlijk duurt het langst.
 4. De zomer. Veel en tot laat buiten in de tuin of op de golfbaan en het ‘klote virus’ kan niet zo goed tegen zomerse temperaturen.
 5. Journalist of profvoetballer.

 

4

 1. Misschien wel Wouter. Wouter is net als Bert vanaf moment 1 betrokken bij de nieuwsbrief. Wat valt hem op in de ontwikkeling van de nieuwsbrief, ziet hij veranderingen, doet hij het nog steeds met net zoveel enthousiasme?
 2. Home Alone. Nostalgie.
 3. Zoveel mogelijk mezelf proberen te blijven
 4. Lente. Het leven is mooi als de zon schijnt en alles komt weer uit zijn winterslaap. De natuur is dan ook zo mooi. En de hele zomer heb je nog voor je.
 5. Kapster, verkoopster in een modezaak. Of zangeres, maar ik kan niet zingen dus dat viel sowieso af.

 

5

 1. Op dit moment is dat Wouter van Noort. Een jonge journalist van NRC die van de gebaande wegen af durft te wijken, over interessante onderwerpen nadenkt, een inspirerende mening heeft en die goed kan verwoorden.
 2. Die hard. Vind ik echt een klassieker. Het is geen Kerst zonder Die Hard.
 3. Probeer alles te doen met onverdeelde aandacht. Ik heb de neiging om met teveel dingen tegelijk bezig te zijn en dan doe ik alles maar half of geniet ik maar half.
 4. De lente. Zeker die weken met al die vrije dagen (Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Koningsdag enzo). Vind ik heerlijk. Het weer is dan meestal al erg lekker, de natuur komt mooi uit en dan ook nog het mooie vooruitzicht dat de zomer en de zomervakantie er binnenkort aankomt.
 5. Zoals de meeste jongetjes: profvoetballer. Zat er heel dicht tegen aan (ahum), maar ben het net niet geworden….

 

6

 1. Pfoe. Adviseur. Hoe kunnen we het aanvraagproces/schademelden nog makkelijker maken
 2. The holiday. Gewoon de beste kerstfilm die er is.
 3. Het is niet erg om fouten te maken als je er iets van kan leren en het daarna beter kan doen.
 4. Zomer > cocktails drinken op het strand.
 5. (Strafrecht) advocaat bij mijn eigen kantoor ;)

 

7

 1. Een klant of claimant; zowel van de BAVAM-polis, een intermediaire verzekering of van het Waarborgfonds. Wellicht een klantpanel. Om te weten hoe hij of zij tegen ons aankijken en wat er beter kan. En om dat te delen met andere lezers van de nieuwsbrief; herkenbaar of juist  niet?
 2. Kerst met Linus! Het is een serie van ruim tien jaar geleden. Met heel veel plezier met ons gezin naar gekeken; dat ging zelfs zo ver dat we iedere morgen in december – al kijkend – ontbeten op bed. Om maar niet te laat op school te zijn. En als het echt een film moet zijn dan ‘Hjem til Jul’. Ook uit Noorwegen en vorig jaar met veel plezier gezien.
 3. Maak niet uit wat je doet, gedoe komt er toch. En als er dan toch altijd gedoe komt, dan maar liever gedoe over iets dat ik echt leuk vind of waarin ik echt zin heb. Bij veranderen en veranderingen – en bij de Vereende is en wordt er veel veranderd – probeer ik daarom vooral bij mezelf te blijven.
 4. Zekerheidje: de lente. Van ‘in de knop’ naar ‘groeiend en bloeiend’. In mijn werk hou ik er ook van om dingen te bedenken en te zorgen dat het gaat groeien en bloeien. Vandaar. Maar ook omdat er ‘ineens’ 20-plus-graden-dagen zijn. Heerlijk om buiten te zijn!
 5. Boer en beroemd; niet persé gecombineerd… niet zo heel veel van terecht gekomen.

 

8

 1. Max Verstappen! En doen maar meteen een dubbel interview met Lewis erbij. Kijken of ze weten hoe een schadeformulier werkt en hoe zij dat onderling regelen tijdens een race.
 2. Die Hard. Kerst zonder Nakatomi Plaza op de buis voelt toch net iets te zoet.
 3. Zonder wrijving geen glans! En dat een compromis niet altijd goed is want dan is eigenlijk niemand tevreden.
 4. Zomer! Lekker met de sleurhut achter de auto warme en overvolle campings bezoeken. Genieten!
 5. Helikopter piloot bij de luchtmacht. Helaas was mijn hand-oog coördinatie daar niet goed genoeg voor.

 9

              Heeft niet meegedaan