Mijn stage-ervaring bij de Vereende


24 maart 2021 - De afgelopen vier weken heb ik, Manon den Hartog, het genoegen gehad om stage te lopen bij de Vereende. In het kader van mijn master Aansprakelijkheid & Verzekering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam stond een stage bij een verzekeringsmaatschappij op de planning. Nadat ik in 2019 voor het eerst kennis had gemaakt met de Vereende door het volgen van een masterclass, kreeg ik deze maand de kans om vier weken mee te draaien op de afdeling beroepsaansprakelijkheid.

Naast het verzekeren van bijzondere risico’s biedt de Vereende al geruime tijd de beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan voor assurantieadviseurs, makelaars/taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast voert de Vereende het management uit voor het Waarborgfonds, het Nederlands Bureau, het Fonds Middelen Gemoedsbezwaren, de Atoompool en de Terrorismepool (NHT).  

Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het schrijven van verweerschriften, het doen van jurisprudentieonderzoek, het opvragen van informatie, het verwoorden van een standpunt in een bepaald dossier en het opstellen van e-mails naar de verzekerden. Daarnaast heb ik een notitie geschreven waarin ik een analyse heb gemaakt van een lopend dossier met een advies hoe het dossier in mijn optiek afgewikkeld zou kunnen worden. Ook heb ik concept processtukken nagelezen, zelf processtukken opgesteld en een pleitnota geschreven. Helaas was het door de maatregelen met betrekking tot de coronapandemie niet mogelijk om vier weken fulltime op kantoor te werken. Toch heb ik door inspanning aan de zijde van de Vereende een goed beeld gekregen van wat de Vereende precies doet. Zo werd ik vanaf de eerste dag op een fijne manier bij het team betrokken en heb ik met elke afdeling kennis mogen maken. Zo mocht ik deelnemen aan de vergadering van het klachtenbureau en mocht ik naar aanleiding van de redactievergadering een artikel schrijven voor de nieuwsbrief van de Vereende. Bovendien werd de tijd genomen om mij wegwijs te maken in de werkzaamheden bij het Waarborgfonds en de afdeling Speciale Zaken. 

Ik heb zelfs een aantal zittingen bij de rechtbank en het Kifid, weliswaar digitaal, mogen bijwonen. Hierdoor heb ik niet alleen een beter beeld van hoe een rechtszitting verloopt, maar ook hoe het onderhandelen over een schikking in de praktijk in zijn werk gaat. Bij de Vereende hangt een gemoedelijke sfeer en is vragen stellen ook geen enkel probleem. Daarnaast word je door middel van opdrachten voldoende uitgedaagd.

Al met al heb ik in een relatief korte periode een hoop geleerd bij de Vereende. Ondanks het vele thuiswerken heeft de Vereende zich ingespannen om mij toch een zo goed mogelijk beeld te geven van de werkzaamheden en de sfeer binnen kantoor. Ik kan een stage en/of werken bij de Vereende dan ook ten zeerste aanbevelen. Tot slot bedank ik de Vereende voor deze waardevolle en leerzame stageperiode.

Manon den Hartog

 

Wilt u ook stage lopen bij de Vereende? Stuur dan uw CV en motivatie naar HRM@vereende.nl.