Vacature Senior medewerker Pools

1 februari 2019 - De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken en voert het management over diverse verzekering gerelateerde activiteiten, pools en fondsen. In de Nederlandse markt is de Vereende zowel vangnet als kraamkamer voor de gemeenschappelijke verzekeraars. De Vereende is een bedrijf met een bijzondere maatschappelijke missie waar veel kansen liggen. Bij de Vereende werken ongeveer 130 medewerkers in een plezierige, informele werkomgeving.

Binnen de afdeling Herverzekeringspools managet de Vereende een drietal Pools: de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschade N.V. (NHT), de Atoompool en de Nederlandse Milieupool. Deze Pools vervullen een cruciale rol in de verzekeringsindustrie. In verband met de toegenomen belangstelling en daarmee de activiteiten op het gebied van de NHT en de Atoompool, zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Daardoor is de vacature ontstaan van:

Senior Medewerker Pools

Het gaat om een functie van 32-38 uur per week.

De NHT is een herverzekeringsmaatschappij en faciliteert daarmee de verzekerbaarheid van schade door Terrorisme voor de Nederlandse verzekeringsindustrie.

De Atoompool verzekert nucleaire installaties in Nederland en is tevens actief op het gebied van het verzekeren van dergelijke installaties elders in de wereld. In samenwerking met andere Pools wereldwijd wordt de hiervoor benodigde capaciteit en kennis bijeen gebracht, waardoor de verzekeringsindustrie in staat wordt gesteld deze belangrijke rol te vervullen. Binnen de verzekeringswereld bekleed je een belangrijke spilfunctie.

Wat ga je doen?

 • Je beantwoordt vragen van verzekeraars op het gebied van de NHT en Atoompool;
 • Je ondersteunt de collega’s die zich bezig houden met administratieve werkzaamheden met raad en daad en vervangt hen bij afwezigheid;
 • Je houdt je inhoudelijk bezig met acceptatie en schadebehandeling binnen de Atoompool;
 • Je biedt ondersteuning aan de Manager op beleidsmatig terrein;
 • Je vertaalt beleid naar concrete situaties en
 • Je verzorgt (externe) presentaties.

Wat heb je nodig?

 • Je beschikt minimaal over HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt gedegen kennis van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen de verzekeringsbranche;
 • Je bent bereid om via opleidingen specifieke kennis op te doen en
 • Je hebt financieel administratief inzicht.

Je vaardigheden

 • Je weet creatieve oplossingen te bedenken;
 • Je analytisch vermogen is sterk;
 • Je bent klantgericht;
 • Je bent besluitvaardig en sterk in onderhandelen en
 • Je bent in staat om helder standpunten te verwoorden.

Wat bieden wij?

Wij bieden uitdagend werk in een informele en collegiale omgeving met volop kansen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van relevante opleidingen.

Onze arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 7 met een uitloop naar schaal 8. Het salaris bedraagt tussen de € 3.145 en € 5.500 afhankelijk van kennis en ervaring. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dit van een verzekeringsbedrijf mag verwachten. Zo bieden wij een 13e maand, collectiviteitskorting op een zorgverzekering en omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden.


Sollicitatieprocedure

Op basis van een positieve beoordeling van jouw motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Daarna vindt er nog een tweede gesprek plaats. Het inwinnen van referenties, een screening en eventueel een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces. Het screenen van personen die een integriteitgevoelige functie gaan vervullen is in de financiële sector verplicht. Daarnaast dient er een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overhandigd te worden.

Stuur je motivatie en CV naar sollicitatie@vereende.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans van der Wouden, Manager Pools, via 06-13785088.

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie delen:

Een tweetal sollicitatiegesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. Onze planning is om deze procedure te starten midden februari a.s.


Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken wij conform de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). De gegevens van afgewezen sollicitanten bewaren wij maximaal 4 weken.