vacature Senior Jurist Beroepsaansprakelijkheid

De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken en voert het management over diverse verzekeringsgerelateerde activiteiten, pools en fondsen. In de Nederlandse markt is de Vereende zowel vangnet als kraamkamer voor de gemeenschappelijke verzekeraars. De Vereende is een bedrijf met een bijzondere maatschappelijke missie waar veel kansen liggen. Bij de Vereende werken ongeveer 130 medewerkers in een plezierige, informele werkomgeving.

 

Binnen de afdeling Schadebehandeling en Advies richt het team BAVAM-schade zich uitsluitend op de beroepsaansprakelijkheid van financieel dienstverleners en makelaars en taxateurs in onroerende zaken. Niet alleen behandelen wij de claim als men aansprakelijk wordt gesteld. Onze dienstverlening gaat veel verder! Ook kan men bij ons terecht voor juridisch advies en ondersteuning om de kans op claims te beperken.

 

Het team bestaat op dit moment uit 5 medewerkers. Drie Senior Juristen en twee Juristen. Vanwege het vertrek van één Senior Jurist ontstaat er een vacature:

 

Senior Jurist Beroepsaansprakelijkheid

Het gaat om een fulltime functie (38 uur).

Wat ga je doen?

 • Je adviseert cliënten over juridische kwesties rondom beroepsaansprakelijkheid;
 • Je treedt in voorkomende gevallen op als gemachtigde van de verzekerde in tuchtzaken, zaken bij diverse Geschillencommissies en kantonprocedures;
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor in behandeling genomen zaken;
 • Je hebt een coachende en begeleidende rol binnen het team en
 • Je verzorgt inleidingen en lezingen voor groepen bemiddelaars

Wat heb je nodig?

 • Je hebt een juridische opleiding op WO niveau afgerond;
 • Je bent in het bezit van het diploma Wft Adviseur Schade Zakelijk (of bereid om binnen afzienbare tijd te behalen);
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis van aansprakelijkheid en van beroepsaansprakelijkheid op senior niveau en
 • Je hebt kennis van jurisprudentie op het gebied van vermogensrecht, assurantiebemiddeling, makelaardij en procesrecht.

Je vaardigheden:

 • Je bent sterk in onderhandelen;
 • Je weet creatieve oplossingen te bedenken;
 • Je bent analytisch sterk;
 • Je bent klantgericht;
 • Je bent besluitvaardig;
 • Je hebt empathisch vermogen en bent een echte teamplayer.
In deze rol ben jij een zichtbare vakspecialist in de volle breedte van aansprakelijkheidsverzekeringen en in beroepsaansprakelijkheid in het bijzonder.

Wat bieden wij?

Wij bieden uitdagend werk in een informele en collegiale omgeving met volop kansen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van relevante opleidingen.

Onze arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 8. Het salaris bedraagt tussen de € 3.600 en € 5.400. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dit van een verzekeringsbedrijf mag verwachten. Zo bieden wij een 13e maand, collectiviteitskorting op een zorgverzekering, en omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Op basis van een positieve beoordeling van jouw motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Daarna vindt er nog een tweede gesprek plaats. Het inwinnen van referenties, een screening en eventueel een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces. Het screenen van personen die een integriteitgevoelige functie gaan vervullen is in de financiële sector verplicht. Daarnaast dient er een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overhandigd te worden.

Stuur je motivatie en CV naar sollicitatie@vereende.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martijn van ’t Hull, Afdelingsmanager Verzekerings- en personenschade en NL bureau, op 06-23996136.

Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken wij conform de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). De gegevens van afgewezen sollicitanten bewaren wij maximaal 4 weken.