Jurist beroepsaansprakelijkheid

4 november 2019 - De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken en voert het management over diverse verzekeringsgerelateerde activiteiten, pools en fondsen. In de Nederlandse markt is de Vereende zowel vangnet als kraamkamer voor de gemeenschappelijke verzekeraars. De Vereende is een bedrijf met een bijzondere maatschappelijke missie waar veel kansen liggen. Bij de Vereende werken ongeveer 135 medewerkers in een plezierige, informele werkomgeving.

 

Binnen het Team Schade van de BAVAM-polis richten wij ons uitsluitend op de beroepsaansprakelijkheid van financieel dienstverleners, makelaars en taxateurs in onroerende zaken. Niet alleen behandelen wij de claim als een van onze verzekerden aansprakelijk wordt gesteld. Onze dienstverlening gaat veel verder! Ook kunnen onze verzekerden bij ons terecht voor juridisch advies en ondersteuning om de kans op claims te beperken.

Binnen het team BAVAM-schade van de Vereende is de volgende vacature ontstaan:

Jurist beroepsaansprakelijkheid

Het gaat om een fulltime functie (38 uur).

Wat ga je doen?

 • Je behandelt beroepsaansprakelijkheidsclaims en draagt de verantwoordelijkheid voor de in behandeling genomen zaken;
 • Je adviseert cliënten over juridische kwesties rondom beroepsaansprakelijkheid;
 • Je treedt in voorkomende gevallen op als gemachtigde van de verzekerde in tuchtzaken, zaken bij diverse Geschillencommissies en kantonprocedures.

Wat heb je nodig?

 • Je hebt een juridische opleiding op WO niveau afgerond;
 • Je hebt kennis van aansprakelijkheid; kennis van beroepsaansprakelijkheid is een pré en
 • Je bent in het bezit van het diploma Wft Adviseur Schade Zakelijk (of bereid om binnen afzienbare tijd te behalen).

Je vaardigheden:

 • Je bent sterk in onderhandelen;
 • Je weet creatieve oplossingen te bedenken;
 • Je bent analytisch sterk;
 • Je bent klantgericht;
 • Je hebt empathisch vermogen en bent een echte teamplayer.

In deze rol ontwikkel je je tot een zichtbare vakspecialist in de volle breedte van aansprakelijkheidsverzekeringen en in beroepsaansprakelijkheid in het bijzonder.
Het team bestaat op dit moment uit zes collega’s.

Wat bieden wij?
Wij bieden uitdagend werk in een informele en collegiale omgeving met volop kansen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van relevante opleidingen.

Onze arbeidsvoorwaarden:
De functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt tussen de € 3.145 en € 4.719. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dit van een verzekeringsbedrijf mag verwachten. Zo bieden wij een 13e maand, reiskostenvergoeding, collectiviteitskorting op een zorgverzekering, en omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure:
Op basis van een positieve beoordeling van jouw motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Daarna vindt er nog een tweede gesprek plaats. Het inwinnen van referenties, een screening en eventueel een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces. Het screenen van personen die een integriteitgevoelige functie gaan vervullen is in de financiële sector verplicht. Daarnaast dient er een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overhandigd te worden.

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 24 november 2019 naar sollicitatie@vereende.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met afdelingsmanager Vincent van Ettinger op 06-13255479.


Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken wij conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De gegevens van afgewezen sollicitanten bewaren wij maximaal 4 weken.