Functioneel Applicatiebeheerder

De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken en voert het management over diverse verzekeringsgerelateerde activiteiten, pools en fondsen. In de Nederlandse markt is de Vereende zowel vangnet als kraamkamer voor de gemeenschappelijke verzekeraars. De Vereende is een bedrijf met een bijzondere maatschappelijke missie waar veel kansen liggen. Bij de Vereende werken ongeveer 130 medewerkers in een plezierige, informele werkomgeving.

De afdeling IT is verantwoordelijk voor het functioneel applicatie beheer van alle binnen de Vereende gebruikte applicaties, voor het beschikbaar stellen van werkplekken en opslagdiensten, voor het afhandelen van alle gebruikersvragen, het (doen) oplossen van problemen en verstoringen, en voor het coördineren van alle wijzigingsverzoeken. Dit alles doen wij niet alleen: een aantal onderdelen van onze dienstverlening is uitbesteed aan externe dienstverleners.

IT is belangrijk voor de Vereende. Om de organisatie nog beter van dienst  te kunnen zijn groeit de afdeling dit jaar naar een omvang van ongeveer 12 medewerkers. We versterken ons op de huidige functiegebieden functioneel applicatie beheer, werkplekbeheer, contractmanagement, procesmanagement en change management, en daarnaast introduceren we nieuwe functies op de gebieden klantondersteuning, architectuur en informatiemanagement.

Binnen onze afdeling IT is daarom de volgende vacature ontstaan:

Functioneel Applicatiebeheerder

Het gaat om een fulltime functie (38 uur).

De Functioneel Applicatiebeheerder is namens de systeemeigenaren verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van één of meerdere informatiesystemen binnen (een deel van) de organisatie. Daarnaast is de Functioneel Applicatiebeheerder verantwoordelijk voor het in stand houden en onderhouden van één of meerdere applicaties, de bijbehorende gegevensverzamelingen en de gewenste informatievoorziening.

 

Wat ga je doen?

 • Je verleent ondersteuning bij het gebruik van informatiesystemen, handelt 2e lijns incidenten af en autoriseert gebruikers;
 • Je administreert en behandelt wijzigingsverzoeken (in samenwerking met de change en release manager);
 • Je beheert de OTAP-omgevingen;
 • Je stelt functionele specificaties samen en begeleidt acceptatietests;
 • Je identificeert, diagnosticeert en registreert hoofdoorzaken van incidenten om herhaling van deze verstoringen te voorkomen en
 • Je identificeert (potentiële) problemen en maakt deze kenbaar aan het management.

 

Wat heb je nodig?

 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau (bij voorkeur een diploma in de richting van IT)
 • Wft Basis;
 • ASL Foundation;
 • BISL Foundation;
 • ITIL;
 • Ervaring met één of meerdere applicaties op het gebied van verzekeringen (bij voorkeur ervaring met Certigo of Level 7) en
 • Je hebt ervaring met verzekeringsprocessen, zoals polissen of claims.

 

Je vaardigheden

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig;
 • Je bent oplossingsgericht en initiatiefrijk en
 • Je bent klant- en resultaatgericht.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden uitdagend werk in een informele en collegiale omgeving met volop kansen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van relevante opleidingen.

 

Onze arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 5. Het salaris bedraagt tussen de € 2.380 en € 3.570 bruto. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dit van een verzekeringsbedrijf mag verwachten. Zo bieden wij onder andere een 13e maand, collectiviteitskorting op een zorgverzekering, en omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden.

 

Sollicitatieprocedure

Op basis van een positieve beoordeling van jouw motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Daarna vindt er nog een tweede gesprek plaats. Het inwinnen van referenties, een screening en eventueel een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces. Het screenen van personen die een integriteitgevoelige functie gaan vervullen is in de financiële sector verplicht. Daarnaast dient er een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overhandigd te worden.
 
Stuur je motivatie en CV naar sollicitatie@vereende.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Willem Keller, Manager IT & Facility, op 06 – 46 06 80 21.

Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken wij conform de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). De gegevens van afgewezen sollicitanten bewaren wij maximaal 4 weken.