De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken en voert het management over diverse schade- en verzekeringsgerelateerde activiteiten, pools en fondsen. In de Nederlandse markt is de Vereende zowel vangnet als kraamkamer voor de gemeenschappelijke verzekeraars. De Vereende is een bedrijf met een bijzondere maatschappelijke missie waar veel kansen liggen. Bij de Vereende werken ongeveer 130 medewerkers in een plezierige, informele werkomgeving.

De afdeling Klanten & Assurantieadviseurs bestaat uit 3 teams. Ieder team heeft naast een aantal acceptanten en acceptatiemedewerkers, één senior acceptant. Ieder team is gezamenlijk verantwoordelijk voor een vaste groep assurantieadviseurs. Binnen een team worden alle, bij de Vereende mogelijke, producten behandeld. Zowel particulier als zakelijk. Daarnaast wordt binnen het team gezorgd voor nieuwe aanvragen, alle voorkomende mutaties en relatiebeheer van de assurantieadviseur zelf.

Binnen één van de teams van de afdeling Klanten & Assurantieadviseurs van de Vereende is de volgende vacature ontstaan van zeer ervaren:

Acceptant

Het gaat om een fulltime functie (38 uur).

Wat ga je doen?

 • / Je vraagt informatie op die nodig is voor de beoordeling van verzekeringsrisico’s;
 • Je beoordeelt offerteaanvragen, maakt offertes op en volgt het offertetraject op;
 • Je neemt beslissingen met betrekking tot een verzwaard risico bij mutaties;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten en assurantieadviseurs en
 • Je bent verantwoordelijk voor het inwerken, begeleiden en ondersteunen van de acceptatiemedewerker.

 

Wat heb je nodig?

 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring als acceptant schadeverzekeringen;
 • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent in het bezit van het diploma Wft Schadeverzekeringen Zakelijk;

Daarnaast beschikt je over minimaal één van onderstaande branchediploma’s of ben je bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen:

 • Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen;
 • Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen of
 • Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen;

 

Je vaardigheden:

 • Je bent goed in schriftelijke en mondelinge communicatie;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent klantgericht, bij nieuwe klanten herken je kansen;
 • Je bent commercieel ingesteld en je weet creatieve oplossingen te bedenken en
 • Je bent zelfstandig, proactief en goed in staat om onder druk te werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden uitdagend werk in een informele en collegiale omgeving met volop kansen. Er zijn ruime mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van relevante opleidingen. Klanten & Assurantieadviseurs bestaat uit de teams Service, Sales en Account en valt organisatorisch onder de Manager Marketing en Acceptatie. De afdeling wordt aangestuurd door twee Afdelingsmanagers.

Onze arbeidsvoorwaarden
De functie is ingedeeld in schaal 6. Het salaris bedraagt tussen de € 2.664 en € 3.997. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dit van een verzekeringsbedrijf mag verwachten. Zo bieden wij een 13e maand, collectiviteitskorting op een zorgverzekering, en omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden. 

Sollicitatieprocedure
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carla le Noble, Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs, op 070 - 3408 117.

Stuur je motivatie en CV zo snel mogelijk naar sollicitatie@vereende.nl.

Op basis van een positieve beoordeling van jouw motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Daarna vindt er nog een tweede gesprek plaats. Het inwinnen van referenties, een screening en eventueel een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces. Het screenen van personen die een integriteitgevoelige functie gaan vervullen is in de financiële sector verplicht. Daarnaast dient er een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overhandigd te worden.


Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken wij conform de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). De gegevens van afgewezen sollicitanten bewaren wij maximaal 4 weken.