Change en Releasemanager

De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken en voert het management over diverse verzekeringsgerelateerde activiteiten, pools en fondsen. In de Nederlandse markt is de Vereende zowel vangnet als kraamkamer voor de gemeenschappelijke verzekeraars. De Vereende is een bedrijf met een bijzondere maatschappelijke missie waar veel kansen liggen. Bij de Vereende werken ongeveer 130 medewerkers in een plezierige, informele werkomgeving.

De afdeling IT is verantwoordelijk voor het functioneel applicatie beheer van alle binnen de Vereende gebruikte applicaties en webportalen, voor het beschikbaar stellen van werkplekken, netwerk- en opslagdiensten, voor het afhandelen van alle gebruikersvragen, het (doen) oplossen van problemen en verstoringen, en voor het coördineren van alle wijzigingsverzoeken. Dit alles doen wij niet alleen: een aantal onderdelen van onze dienstverlening is uitbesteed aan externe dienstverleners.

IT is belangrijk voor de Vereende. Om de organisatie nog beter van dienst te kunnen zijn groeit de afdeling dit jaar naar een omvang van ongeveer 12 medewerkers, werkzaam in de teams Servicedesk, Functioneel Beheer, Informatiemanagement, Technisch Beheer, Project & Procesmanagement.

Binnen de afdeling IT is de volgende vacature ontstaan:

Change & Releasemanager

Het gaat om een fulltime functie (38 uur).

De Vereende heeft een digitale infrastructuur met veel onderling afhankelijke componenten die door verschillende externe leveranciers worden beheerd. Het coördineren van de soepele invoering van updates en aanpassingen van hard- en software – met als doel er voor te zorgen dat alle door ons geleverde diensten beschikbaar blijven – is de belangrijkste taak voor de Change & Releasemanager. Hierbij wordt je ondersteund door TOPdesk.

De Change & Releasemanager is gepositioneerd in het team Technisch Beheer en rapporteert aan de manager ICT.

Wat ga je doen?

 • / Je analyseert de impact van IT changes of zorgt ervoor dat dit snel door externe leveranciers wordt geanalyseerd;
 • Voor changes waarbij dat mogelijk is zorg je ervoor dat ze tijdens kantooruren worden doorgevoerd. Voor changes waarbij dat niet mogelijk of niet gewenst is zorg je ervoor dat ze in een maandelijkse release worden ingepland;
 • Je zorgt ervoor dat bij het doorvoeren van changes en releases zorgvuldig het OTAP-proces wordt gevolgd en dat de Test- en Acceptatieomgevingen correct en tijdig worden ingericht;
 • Je coördineert de implementatie door de verschillende leveranciers. Als operationele regievoerder ben je op elk moment het operationele aanspreekpunt en
 • Je bent periodiek stand-by buiten kantooruren.

 

Wat heb je nodig?

 • Minimaal HBO+/WO werk- en denkniveau (bij voorkeur een diploma in de richting van IT);
 • Technische kennis, o.a. van complexe webapplicaties, netwerken, datacenters en besturingssystemen;
 • ITIL;
 • 3 - 5 jaar aantoonbare werkervaring als Change & Releasemanager en
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Je vaardigheden:

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig;
 • Je bent analytisch ingesteld;
 • Je kan goed plannen, organiseren en coördineren;
 • Je bent zelfstandig, maar tegelijkertijd ook een teamplayer;
 • Je bent oplossingsgericht en initiatiefrijk en
 • Je bent resultaatgericht.

Wat bieden wij?

Wij bieden uitdagend werk in een informele en collegiale omgeving met volop kansen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van relevante opleidingen.

Onze arbeidsvoorwaarden:

De functie is ingedeeld in schaal 8. Het salaris bedraagt tussen de € 3.673,60 en € 5.510,40 bruto. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals je dit van een verzekeringsbedrijf mag verwachten. Zo bieden wij onder andere een 13e maand, collectiviteitskorting op een zorgverzekering, en omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure:

Op basis van een positieve beoordeling van jouw motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Daarna vindt er nog een tweede gesprek plaats. Het inwinnen van referenties, een screening en eventueel een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces. Het screenen van personen die een integriteitgevoelige functie gaan vervullen is in de financiële sector verplicht. Daarnaast dient er een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overhandigd te worden.

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 20 oktober naar sollicitatie@vereende.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Willem Keller, Afdelingsmanager ICT & Facility, op 06 – 46 06 80 21.

Persoonsgegevens van sollicitanten verwerken wij conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De gegevens van afgewezen sollicitanten bewaren wij maximaal 4 weken.