Afdelingsmanager Salesteam & Serviceteam

Bouw jij samen met je team van gedreven (senior) acceptanten, acceptatiemedewerkers en medewerkers klantcontactcenter aan een nog sterkere klantrelatie en klantgerichtheid? En help jij je team van kundige professionals, die op ambachtelijke wijze accepteren, nog beter te worden in wat zij doen? Ben jij de dienende leider die met een sterk plan, heldere verwachtingen, voldoende ruimte en pragmatische coaching en begeleiding je teams laat excelleren?

De Vereende is een bijzondere speler in het schade- en verzekeringsdomein, met een uitgesproken profiel en het vermogen en de drive om tot het uiterste te gaan als het gaat om het managen van bijzondere schades en risico’s. Daartoe biedt zij verschillende typen oplossingen voor bijzondere risico’s en bijzondere schades. Enerzijds als verzekeraar en anderzijds als organisatie die het management voert over verschillende activiteiten, pools en fondsen.

Jij bent

 • een ervaren schadeverzekeringsprofessional (minimaal 8 - 10 jaar), waarvan enige jaren managerial ervaring. Consultancy en/of sales skills als track-record zijn van harte welkom.
 • WO opgeleid en analytisch sterk. Je legt de te varen koers, het door de organisatie gestelde beleid helder uit en zorgt ervoor dat deze ook wordt uitgevoerd.
 • iemand die klaarstaat voor zijn team; zorgt  dat het team als geheel en ieder teamlid afzonderlijk zich goed ontwikkelt -  door middel van coaching, door goed te luisteren en door duidelijk richting te geven.
 • in staat de signalen en behoeften van assurantieadviseurs te vertalen naar bedieningsconcepten.
 • markt en toekomst gericht, je organiseert klantgerichtheid vanuit jouw teams.
 • een toegankelijk professional, iemand die makkelijk communiceert, verbinding maakt in alle lagen van de organisatie.
 • een optimist – iemand die redeneert vanuit mogelijkheden en kansen: bij jou is het glas tenminste halfvol!

de Vereende is

Organisatie & team

De afdelingsmanager stuurt 2 teams aan: het Serviceteam en het Salesteam. In totaal gaat het hier om ongeveer 20 medewerkers: (senior) acceptanten, acceptatiemedewerkers en een telefoonteam dat in tijd ontwikkeld kan worden naar een nog beter klantcontactcenter. De afdelingsmanager kent een managerial evenknie die zich met name richt op accountmanagement, systemen en processen. Samen managen zij het – als gevolg van de sinds 2016 meer dan verdubbeling van het aantal polissen – sterk gegroeide team van medewerkers.

 

Uitdagingen

Klantgerichtheid  kan verder verbeterd worden. Zo wordt inmiddels gewerkt met bedieningsconcepten, wordt er meer tijd en ruimte gemaakt voor assurantieadviseurs en het actief benaderen van prospects. Daarnaast wordt er continue gewerkt aan het versterken van de kennispositie (autoriteit).

Professionaliseren en stimuleren oplossingsgerichtheid. De Vereende heeft een bijzondere positie. Wij accepteren niet vanuit het ‘nee, tenzij’-uitgangspunt, maar vanuit het ‘ja, mits’-uitgangspunt. Het bieden van oplossingen staat voorop (dat hoeft niet altijd te betekenen dat er een verzekeringsoplossing moet worden aangeboden).

Digitaliseren. In 2019 volgt de  livegang van een IT-project. De afdelingsmanager zal moeten denken en werken aan vragen als: “kunnen processen efficiënter” of “kunnen processtappen anders/weg”. Doel op lange termijn is 100% digitaal te werken (met respect voor de ambachtelijke manier van accepteren).

Van een meer administratieve organisatie naar een meer marktgerichte organisatie, waarbinnen aandacht is voor de medewerkers, hun ontwikkeling en groei. Met respect voor elkaar en duidelijke verwachtingen en afspraken over een ieders taken en doelen.

 

Klanten & projecten

Het Serviceteam heeft contact met zo’n 1.200 assurantieadviseurs die af en toe een verzekering verkopen van de Vereende. Het telefoonteam (onderdeel van Serviceteam) is het callcenter voor de vragen van eindklanten. Het Salesteam ontwikkelt proposities en heeft met 200 assurantieadviseurs te maken. Deze assurantieadviseurs staan positief tegenover het samenwerken met de Vereende, en moeten geholpen worden met cross-selling door ook de niet voor de hand liggende producten van de Vereende onder de aandacht te brengen.

Bovendien staat voor 2019 een aantal projecten op het programma. Hierin zal de afdelingsmanager of zijn/haar Senior Acceptanten participeren of optreden als projectleider.

Je taken

 • Aansturing teams
 • Verder brengen van de bedieningsconcepten (ontwikkelen en uitvoeren)
 • Sparren met senior acceptanten over klantoplossingen
 • Aandacht voor kennis over de hele afdeling
 • Voorstellen doen voor procesverbeteringen en efficiencyslagen

A week at the office

 • Wekelijks commercieel overleg met je collega afdelingsmanager, 3 senior acceptanten, Marcom, de projectmanager en specialisten (productmanagers), voorgezeten door de manager Marketing en Acceptatie.
 • Bila’s met je medewerkers over resultaten en persoonlijke ontwikkeling.
 • Ad hoc sparren over klantoplossingen.
 • Eens per maand deelname aan Portfolio Board over initiatieven en lopende projecten.
 • Afstemmen met collega afdelingsmanagers van Schade en de staf.
 • Schrijven van jaarplan en tactische plannen over acceptatiebeleid, (aanpassing van) processen en verbeteringen voor het komende jaar (tot 3 jaar). En natuurlijk zorgdragen voor – na akkoord – van de uitvoering van die plannen.
 • Projectleider van een klein tot middelgroot project of projectmedewerker van een groot project.

Waarom de Vereende?

Onverzekerbaarheid is een groot issue in Nederland. De Vereende is er om deze onverzekerbaarheid te voorkomen. De missie van de Vereende is oplossingen  te zoeken voor maatschappelijke issues in

de verzekeringsmarkt. Daarmee heeft zij een hele bijzondere positie in de Nederlandse schadeverzekeringsmarkt: www.vereende.nl

Er wordt naar de Vereende gekeken en rekening met haar gehouden. Naast haar verzekeringsfunctie werkt de Vereende voor het Waarborgfonds, Nederlands Bureau en 3 pools.

 

Wil je in deze bijzondere setting je steentje bijdragen? De afdeling, organisatie en jezelf verder ontwikkelen? Neem dan contact met ons op!

Vroom & Van den Heuvel Executive Search – Leon van Beurden – Karin de Ronde Bresser

Consultants

Karin de Ronde Bresser
+31 70 219 94 40
bresser@vroomheuvel.com

 

Leon van Beurden
+31 6 21 24 6123
beurden@vroomheuvel.com

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×