Jongeren Innovatie Programma 2018

26 april 2018

Op 12 april 2018 was de finale van het Jongeren Innovatie Programma (JIP) van het Verbond van Verzekeraars. Deze vond plaats in het Caballero Fabriek in Den Haag.

Het doel van JIP is om een nieuw klantgericht en vooral innovatief idee uit te werken voor de verzekeringsbranche. In totaal deden er 27 young professionals mee die in 5 groepen 5 concepten concreet hebben uitgewerkt en vormgegeven. De afgelopen vier maanden hebben de deelnemers hard gewerkt om hun ideeën uit te werken tot een marktwaardig concept. Op 12 april hebben de deelnemers het concept gepresenteerd aan de markt. Het programma bestond uit 4 bijeenkomsten waarin men steeds dieper inging op het business model. In deze 4 bijeenkomsten hebben de deelnemers diverse workshops gevolgd, waarin tools en handvaten werden geboden om het innovatieve idee uit te werken. Het doel hiervan was vooral om een business model te leren opzetten.

Namens de Vereende hebben Anne-Linde van der Pijl en Reva Agunbero deelgenomen aan JIP. Zij hebben samen met hun projectgroep het concept MyVault uitgewerkt. MyVault is een digitale kluis waar de consument belangrijke documenten kan opslaan en beheren. Bij belangrijke life events, zoals bij het aanvragen van een hypotheek, kan de consument met 1 klik op de knop alle relevante stukken delen met andere instanties. De zekerheid waar de tijd om vraagt! Dit idee is uiteindelijk 2e geworden met slechts één stem minder dan de winnaar.

De winnaar van JIP 2018 is Cover. Cover is een app die eenvoudige schade afhandelt voor reisverzekeringen. Door gebruik van de app weten verzekerden binnen een minuut of ze recht hebben op een schadevergoeding.

Anne-Linde en Reva hebben het programma van het Verbond van Verzekeraars als zeer leerzaam ervaren. De opgedane kennis over innovatie en over het bedienen van een klant kunnen zij op de werkvloer binnen de Vereende goed gebruiken. Al met al een geslaagd project van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond heeft een filmpje gemaakt over de finale dag. Dit geeft u een goede impressie van de dag en de 5 ideeën.

Anne-Linde van der Pijl (2e van links) en Reva Agunbero (3e van links)