Eerste taxichauffeur rijdt met de RijBeterBox


1 februari '22 - Vandaag heeft de Vereende de eerste RijBeterBox uitgereikt. Met een RijBeterBox krijgt de chauffeur zijn rijgedrag inzichtelijk. De Vereende heeft reguliere verzekeraars in gesprekken opgeroepen om taxichauffeurs met een goede score een verzekeringsaanbod te doen. Geven verzekeraars geen gehoor aan deze oproep, dan gaat de Vereende, op zijn vroegst vanaf 1 januari 2023, zelf tot 30% korting op de premie verlenen.

“Als vangnetverzekeraar is de Vereende er voor bijzondere risico’s, maar willen we ook proberen risico’s waar mogelijk weer terug te brengen naar de reguliere markt”, vertelt Bert Sonneveld, manager acceptatie en marketing. “Zo ook taxi’s die steeds lastiger in de reguliere markt verzekerd kunnen worden, en dan alleen nog tegen strenge voorwaarden. Door te rijden met de RijBeterBox hebben taxichauffeurs hun rijgedrag inzichtelijk en kunnen zij dat rijgedrag ook verbeteren. Met minder schades, minder onderhoudskosten en een lager brandstofverbruik tot gevolg. Door minder schades worden de aantoonbaar goede chauffeurs aantrekkelijker voor reguliere verzekeraars.”

Voor de taxichauffeur zitten er geen extra kosten aan het rijden met de RijBeterBox verbonden. De chauffeur betaalt een borg van €80,- maar krijgt die weer terug als hij de box weer inlevert.

Roy Raghoenath mag als eerste taxichauffeur de RijBeterBox in ontvangst nemen. Hij is een ervaren taxichauffeur en ziet de voordelen van de RijBeterBox wel in: “Als taxichauffeur heb ik veel vertrouwen in mijn rijvaardigheden. Ik heb ook 21 schadevrije jaren. Rijden met de RijBeterBox is een eenvoudige manier om aan te tonen dat ik een goede chauffeur ben. Met de RijBeterBox krijg bovendien meer inzicht in mijn rijstijl waardoor ik me misschien nog verder kan verbeteren. En als ik goed scoor, krijg ik hopelijk een aantrekkelijke verzekeringsaanbieding van een reguliere verzekeraar. En nemen de reguliere verzekeraars hun verantwoordelijkheid niet om goed scorende chauffeurs een aanbieding te doen, dan kan ik op termijn in aanmerking komen voor maximaal 30% korting op de verzekeringspremie voor mijn taxi bij de Vereende. Dat is natuurlijk erg mooi. En er staan voor mij geen kosten tegenover.” 

Meer informatie en bestellen

Bent u een taxichauffeur én heeft u uw taxi bij de Vereende verzekerd? Klik hier om de RijBeterBox direct te bestellen! Ook treft u hier handige informatie aan over de installatie samen met de van toepassing zijnde voorwaarden.