De Vereende biedt verzekeringsoplossing voor strandpaviljoens


9 december 2020 - Om de negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken, mogen strandpaviljoens gedurende het winterseizoen op hun plaats blijven staan. Dat scheelt de eigenaren kosten om ze af te breken en in het voorjaar weer op te bouwen. Het kabinet staat dit vooralsnog eenmalig toe. Er gelden wel regels.

Zo mogen de paviljoens in de winter niet open. Alleen hoofdgebouwen mogen blijven staan en er moet voorkomen worden dat losse onderdelen van het paviljoen wegwaaien bij een harde storm.

Economisch herstel door bijdrage in financiële problemen

Veel eigenaren van een strandpaviljoen hebben het net als andere horecabedrijven moeilijk, omdat ze door de coronacrisis dit jaar later zijn opengegaan. Ook konden ze minder klanten ontvangen omdat ze rekening moesten houden met de 1,5 meter-regel.

De opbouw- en afbreekkosten van een paviljoen kunnen aardig oplopen. Vaak gaat het om tienduizenden euro’s, maar het kan zelfs oplopen tot boven de € 100.000. Met de maatregel dat de paviljoens deze winter niet afgebroken hoeven te worden, hopen gemeentes en horecaondernemers dat de economie van de kustregio’s weer snel kan herstellen als de coronacrisis voorbij is.

Strandpaviljoens verzekeren

Niet alle verzekeraars zijn echter blij met deze maatregel. Hoewel een aantal verzekeraars van strandpaviljoens solidair is door de klanten gewoon dekking te bieden tijdens het winterseizoen, zijn er ook verzekeraars die de dekking hebben opgezegd. Niet al deze opzeggingen kunnen worden ‘geabsorbeerd’ door de reguliere markt. Er zijn helaas niet veel verzekeraars die een product hebben voor strandpaviljoens. En de verzekeraars die er zijn, lopen momenteel al meer risico doordat de paviljoens mogen blijven staan deze winter. Vandaar dat de Vereende heeft besloten om, waar mogelijk, een verzekeringsoplossing te bieden voor ondernemers met een strandpaviljoen die door een recente opzegging geen dekking meer hebben en er niet in slagen dit elders verzekerd te krijgen. Natuurlijk gelden ook bij de Vereende voor elke aanvraag acceptatierichtlijnen en preventie-eisen.

Uw klant

Heeft u klanten met een strandpaviljoen of een ander moeilijk verzekerbaar risico? En lukt het u niet om een verzekering te sluiten voor uw klant? Probeer het eens bij de Vereende! U kunt ons bellen op telefoonnummer 070 3408 100 van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Of u kunt ons mailen via verzekeren@vereende.nl.